sobota, 28 listopada 2015
Browni Tahini
Pyszne ciastko, dość szybkie i proste w wykonaniu, jedynie tahini może sprawić problem, ale dobry mikser i wytrwałość da dobre efekty.
Co potrzeba:
- pół tabliczki gorzkiej czekolady
- kakao w proszku
- 1 i 1/2 szklanki mąki ryżowej
- kakao ziarno kruszone
- 3/4 szklanki miodu
- pół szklanki tahini
- 2/3szklanki mleka roślinnego
- łyżeczka sody oczyszczonej
- szczypta soli himalajskiej
Przygotowanie:
Mieszamy składniki suche: kakao, mąka, soda, sól. Czekoladę rozpuszczamy w łaźni wodnej. Do tahiny dodajemy czekoladę, miód, mleko roślinne. Do mokrych składników stopniowo dodajemy suche i mieszamy, mieszamy, aż się wymiesza. Piekarnik nagrzewamy do 180st i wstawiamy nasze ciacho, czekamy 20 minut aż się upiecze. Wyciągamy, dobrze byłoby odczekać aby się wystudziło, ale oczywiście kawałek musimy spróbować ;) Smacznego
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz